Dirigente Fenny Haagsma

Mijn naam is Fenny Haagsma, ik ben 34 jaar, woon in Exmorra met mijn man Hessel en onze hond Max. Sinds oktober ben ik de nieuwe dirigente van Trijeklank.

Na het behalen van mijn HAVO diploma ben ik naar de PABO gegaan, maar na 4 jaar studeren was het voor mij nog niet genoeg. Ik besloot om in Groningen aan het Conservatorium nog Schoolmuziek te gaan studeren. Kinderen iets leren van en over muziek en daar ook plezier aan beleven vind ik erg belangrijk. Dat probeer ik ook tijdens mijn werk over te brengen. Ik ben docent muziek op het Marne College in Bolsward. Ik geef les aan de klassen 1,2 en 3 van VMBO tot TTO (dus in het Engels muziek geven aan een VWO klas). En behalve het jeugdorkest van Heeg probeer ik ook de jeugd van Schraard en Bolsward een beetje op weg te helpen.

Ook moet ik zo nu en dan tijd zoeken om zelf nog wat te trompetteren want ik speel bij Excelsior Schraard en zing bij de Oratorium Vereniging Bolsward. Zo nu en dan doe ik mee met een toneeluitvoering bij ons in het dorp. Ook houd ik erg van organiseren: ik ben lid van de Personeels Vereniging en zit in het bestuur van de Oranje Vereniging. En bewegen schijnt ook goed voor je te zijn, dus zo nu en dan een bezoekje aan de sportschool en zomers het kaatsveld staat soms ook in mijn agenda.

Ben je benieuwd hoe het nu gaat bij Trijeklank, kom dan gerust eens langs tijdens de repetitie!!!
Tot ziens!